Honden

Preventieve zorg

24/7 zorg & bereikbaarheid

Meer dan 40 jaar expertise

Passie voor dieren

Persoonlijke aandacht & zorg

Preventieve zorg

Om ervoor te zorgen dat een dier zo min mogelijk ziek wordt is preventieve zorg erg belangrijk. Hoe gezonder een hond leeft, hoe kleiner de kans op ziekte. 

Vaccinatie

Puppy vaccinatie

Pups worden gevaccineerd op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken. Op 6 weken tegen Parvo en Hondenziekte. Op een leeftijd van 9 weken tegen Parvo en de ziekte van Weil en op 12 weken krijgt de pup de “cocktail” (tegen Parvo, de ziekte van Weil, hondenziekte en besmettelijke leverziekte). Pups krijgen vanuit de moeder antistoffen mee. Het tijdstip waarop de antistoffen van de moeder verdwenen zijn is voor iedere pup anders. Daarom geven wij pups meerdere vaccinaties om de pup optimaal te kunnen beschermen. 

Jaarlijkse vaccinatie 

Voordat uw hond gevaccineerd wordt, wordt deze gewogen, uitgebreid onderzocht door de dierenarts en wij geven u indien nodig een gewenst advies voor een blijvend goede gezondheid van uw hond. Ook is er de tijd en mogelijkheid om eventuele problemen met de dierenarts te bespreken. 

Volwassen honden krijgen eens per 3 jaar een cocktailenting, de andere jaren worden ze alleen gevaccineerd tegen ziekte van Weil.

De bescherming tegen hondenziekte, Parvo en besmettelijke leverziekte(de cocktail enting), is door de fabrikant (vanwege de kosten en het gebruik van proefdieren) nooit langer dan 3 jaar onderzocht. De werkzaamheid kan na deze periode dus niet meer gegarandeerd worden. De ervaring heeft geleerd dat bij een aantal honden de bescherming van de vaccinatie wel veel langer dan 3 jaar kan zijn. Door middel van de VacciCheck kan er onderzocht worden of de vaccinatie nodig is, of dat deze pas later herhaald hoeft te worden. 

Kennelhoest 

De meeste pensions eisen een aparte vaccinatie tegen kennelhoest. Het vaccin bevat het Para-influenzavirus en de bacterie Bordetella Bronchiseptica, de belangrijkste verwekkers van kennelhoest. Wij gebruiken een neusdruppelvaccinatie die al na 72 uur voldoende bescherming geeft. Als alternatief is er ook een injectie vaccin dat een jaar lang bescherming biedt tegen kennelhoest. Deze moet wel, in tegenstelling tot het neusvaccin, na de eerste injectie geboosterd worden. Dat betekent dat na 2-3 weken een herhalingsinjectie nodig is. 

Rabiës vaccinatie 

Honden die meegaan naar het buitenland moeten voorzien zijn van een identificatiechip, een Europees paspoort en minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden tegen rabiës. Voor sommige landen gelden aanvullende eisen. De rabiësentstof die wij gebruiken is 3 jaar geldig.  

Voor de eventueel aanvullende eisen voor het reizen naar bepaalde landen kunt u contact opnemen met de praktijk of kijk op www.licg.nl .   

VacciCheck 

Wilt u niet volgens het vaccinatieschema enten? Een alternatief is het vaccineren op maat door middel van de VacciCheck. 

Met de VacciCheck kunnen wij met een beetje bloed de afweerstoffen van uw hond tegen een aantal besmettelijke virusziektes meten en aan de hand daarvan bepalen of het nodig is dat uw hond weer gevaccineerd moet worden. 

De ziekte van Weil wordt door een bacterie veroorzaakt en de bescherming van het vaccin tegen deze ziekte duurt maximaal 13 maanden. Vaccineren hiertegen dient dus jaarlijks te gebeuren en een titerbepaling is hiervoor niet mogelijk. Ook het vaccin tegen kennelhoest geeft niet meer dan een jaar bescherming en ook hiervoor is het niet mogelijk om een titerbepaling te doen.  

De VacciCheck wordt elke laatste donderdag van de maand ingezet. 

Parasieten

Hoeveel risico uw huisdier loopt om besmet te worden met parasieten is afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u weten hoeveel risico uw huisdier loopt? Vul dan de vragenlijst in op www.para-risk.nl en ontvang een gepersonaliseerd risicoprofiel. Met dit risicoprofiel kunnen wij u optimaal adviseren. 

Wormen  

Puppy’s dienen ontwormd te worden op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Daarna elke maand tot ze een half jaar oud zijn. Volwassen honden adviseren wij 4 x per jaar ontwormen.  

Ontwormingsmiddelen kunt u afhalen aan de balie binnen de openingstijden. U kunt uw huisdier meenemen om te wegen, zodat hij/zij voor het juiste gewicht behandeld wordt.  

Wilt u niet blind ontwormen? Op de praktijk kan er ook eerst een ontlastingsonderzoek worden uitgevoerd. Via dit ontlastingsonderzoek wordt er gekeken hoe hoog de besmetting is en met welke wormeieren het dier is besmet. Op basis van deze uitslag wordt er geadviseerd om wel of niet te ontwormen. 

Vlooien en teken  

Bij de balie zijn verschillende middelen verkrijgbaar die werken tegen vlooien en teken. Wij adviseren om honden jaarrond preventief tegen vlooien te behandelen, ter preventie van een vlooienplaag en eventuele allergieën. 

Teken kunnen ziektes overbrengen, zoals Lyme of Babesia. Om besmetting te voorkomen is het gebruik van middelen tegen teken aan te raden en daarnaast uw hond goed te controleren na een wandeling. Heeft uw hond een teek? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen om de teek op de juiste manier te verwijderen. 

In het buitenland komen andere parasieten voor dan in Nederland. Bijvoorbeeld de zandvlieg in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Gaat u op vakantie? Vermeld dit aan de balie zodat de juiste producten kunnen worden voorgeschreven. 

Luizen

Honden kunnen met luizen besmet worden. De luizen en neten zijn met het blote oog zichtbaar. Dieren met een luizenbesmetting hebben doorgaans een verminderde weerstand; het gaat vaak om jonge, oude of zieke dieren. Luizen kunnen bestreden worden met diverse middelen. Wij hebben middelen die goed werken en veilig zijn voor uw huisdier. Deze zijn af te halen aan de balie.  

Schurft  

Puppy’s nemen uit het nest soms puppyschurft mee. Deze aandoening is doorgaans niet erg besmettelijk, vrijwel alleen voor dieren met een verminderde weerstand. De diagnose wordt gesteld aan de hand van microscopisch onderzoek van een huidafkrabsel.  “Echte” schurft komt gelukkig niet meer zo vaak voor, maar kan toch een enkele keer bij de hond gezien worden. Echte schurft geeft heel veel jeuk en is zeer besmettelijk. Gelukkig kan het veilig en effectief bestreden worden. Let op: echte schurft kan ook bij mensen klachten geven!  

Schimmel  

Alle huisdieren kunnen besmet worden met schimmel, maar katten zijn het meest gevoelig. De diagnose kan gesteld worden door een laboratoriumkweek van haren/schilfers. Schimmel is lastig te bestrijden, omdat de sporen erg lang besmettelijk kunnen blijven in de omgeving. Het is belangrijk dat ook de omgeving behandeld wordt. 

Huisdieren Zorgplan

“Zorgeloos en betaalbaar huisdierenbezit” 

We willen graag dat uw huisdier lekker in zijn vel zit en onbezorgd dier kan zijn. Daarom hebben wij het Huisdieren Zorgplan ontwikkeld. Met maandelijkse betalingen voor preventieve gezondheidszorg spreidt u de kosten en geeft u de beste zorg.  

Wat zit er in het Huisdieren Zorgplan: 

  • Jaarlijkse (verplichte) vaccinatie, met gezondheidscheck 
  • Halfjaarlijkse gezondheidscheck 
  • Producten tegen vlooien en teken voor 1 jaar 
  • Producten tegen wormen voor 1 jaar 
  • Nagels knippen 
  • Maandelijkse puppy begeleiding tot een half jaar leeftijd 
  • 10% korting op consulten, extra vaccinaties, ontlastingsonderzoek, voeding, gebitsbehandeling en sterilisatie/castratie 


(m.u.v. spoed en weekend)

Voor meer informatie over het Huisdieren Zorgplan kunt u contact opnemen met de praktijk.

Voeding

Een goede voeding is essentieel om uw hond gezond en fit te houden. Honden zijn carnivoren, dat betekend dat het dieet bestaat uit hoofdzakelijk dierlijke producten. 

 

Virbac Veterinary HPM

Op de praktijk verkopen wij de voeding van Virbac: Veterinary HPM. 

Veterinary HPM is een nieuwe generatie voeding die ontwikkeld is om zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij de nutritionele behoefte van een carnivoor. Deze unieke range is gebaseerd op een laag koolhydraat – hoog eiwit formulering. Het bevat veel minder zetmeel en koolhydraten en veel meer dierlijke eiwitten. Het resultaat is een voeding die perfect aansluit bij de behoefte van uw huisdier. 

TOT WEL 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN 
Dankzij het nutritionele profiel en de nauwkeurige selectie van functionele ingrediënten is Veterinary HPM meer dan alleen een onderhoudsvoeding. 
Het biedt een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen die een betere bescherming van de conditie en gezondheid ondersteunen. 

(Virbac, Concept (virbac.nl)) 

Uit de praktijk blijkt dat de voeding van Virbac zeer goed wordt gegeten. Daarnaast zit er ook “smaakgarantie” op de voeding. Dit houdt in dat als uw dier de voeding toch niet lekker vindt dat u de zak kan retourneren en u daarbij het aankoopbedrag terugkrijgt.  

Gezondheidsvoeding 

Elk product is aangepast aan de specifieke conditie (gesteriliseerd of intact), gevoeligheden, leeftijd en activiteit van uw huisdier. De voeding is laag in koolhydraat en hoog in eiwit. Door de nauwkeurige selectie van functionele ingrediënten is Veterinary HPM meer dan alleen een onderhoudsvoeding. Het biedt een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen die een betere bescherming van de conditie en de gezondheid ondersteunen

Dieetvoeding

Alle diëten zijn ontwikkeld in nauwe overeenstemming met klinische voedingsprincipes, om zo te helpen de meest voorkomende aandoeningen onder controle te krijgen/houden.  

Het therapeutische assortiment van Veterinary HPM is ontwikkeld voor honden, die lijden aan gezondheidsproblemen waarop voeding een bewezen positieve invloed heeft. Virbac heeft voor het therapeutische assortiment actieve bestanddelen gebruikt, die de behandeling ondersteunen en een beter resultaat leveren.  

Het combineren van diergeneesmiddelen met de therapeutische Veterinary HPM voeding leidt tot de beste resultaten doordat ze elkaars werking versterken.

(Door te klikken op de afbeelding wordt u doorverwezen naar de website van Virbac voor meer informatie per voeding) 

Afspraakformulier

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Vul dan het formulier in.

Zo kunnen wij u en uw huisdier snel en optimaal van dienst zijn.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct bellen kan natuurlijk ook!

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen

Maartje Krediet

Dierenarts rundvee, kleine herkauwer en paard
Als boerendochter uit de Zaanstreek wist ik al vroeg dat ik dierenarts wilde worden. Na meerdere uitlotingen en een afgeronde studie Medische Biologie studeerde ik in 2007 af als dierenarts.

In die verschillende praktijken werkte ik voornamelijk met rundvee, kleine herkauwers en af en toe wat paarden. Begin 2019 ben ik teruggekeerd op het vertrouwde nest van DAP Flevoland. De grootste uitdaging ligt er voor mij in om voor de melkveehouderij een gezonde sector te houden waarin dierenwelzijn, diergezondheid en bedrijfseconomische aspecten elkaar versterken.

Ik woon met mijn man, 3 kinderen en hond Chap in Huizen.

Fleur van Haagen

Mijn naam is Fleur en sinds 1 mei 2023 ben ik werkzaam als paraveterinair bij Dierenartsenpraktijk Flevoland.

U komt mij tegen op maandag t/m donderdag. Mijn interesses liggen bij de gezelschapsdieren en paarden.

Thuis heb ik 2 katers: Tom en Kareltje en ben ik in bezit van een eigen paard genaamd Sterlyn.