Dierenartsenpraktijk Flevoland is in 1981 gestart door dierenarts Henk Griesen, die daarmee ook een van de eerste bewoners van Zeewolde werd. In 2001 is zijn praktijk gefuseerd met een praktijk uit Lelystad waarna de naam Dierenartsenpraktijk Flevoland ontstond. 
Dierenartsenpraktijk Flevoland is een gemengde praktijk, wat wil zeggen dat we zowel landbouwhuisdieren, paarden, kinderboerderij dieren en gezelschapsdieren behandelen.
Onze praktijk vindt het geven van goede informatie en het voorlichten van klanten heel belangrijk. We willen namelijk graag dat dieren een zo gelukkig, gezond en lang mogelijk leven kunnen leiden. 
Wij zien dat door goede verzorging en goede preventieve zorg in veel gevallen voorkomen kan worden dat dieren ziek worden. Hierbij kunnen onze klanten zich nu heel gemakkelijk laten bijstaan door deel te nemen aan ons Huisdierenzorgplan. Huisdieren Zorgplan - Dierenartsenpraktijk Flevoland
Als dieren toch ziek worden dan kunnen de gezelschapsdieren in onze goed uitgeruste praktijk aan het Gildenveld 76 terecht. 
We hebben 3 dierenartsen die zich speciaal hebben toegelegd op behandeling van honden, katten, konijnen en kleine knaagdieren. We kunnen de meeste 
bloedonderzoeken, digitale rontgenfoto’s en echo’s gewoon in onze praktijk uitvoeren waardoor u snel terecht kunt en in de meeste gevallen dezelfde dag nog een uitslag krijgt. Door regelmatige nascholing en overleg met specialisten blijft ons gezelschapsdierenteam op de hoogte van de nieuwste inzichten en behandeltechnieken. 

Voor de landbouwhuisdieren en paarden rijden er daarnaast nog zes dierenartsen door heel Oostelijk - en Zuidelijk Flevoland om hun aandacht te schenken aan de gezondheid en het welzijn van deze dieren. 
Alle dierenartsen zijn geborgd, wat wil zeggen dat ze aan diverse kwaliteitseisen op hun vakgebied voldoen.
Onze hele praktijk is sinds december 2014 ISO-gecertificeerd.