Zoekt u voor uw kat een dierenarts? Dan bent u bij DAP Flevoland aan het juiste adres. Omdat wij altijd op afspraak werken, is de tijd in de wachtkamer meestal beperkt zodat uw kat zo min mogelijk stress ervaart. Bovendien zijn wij hard aan het werk om “Cat friendly Practice” te worden wat inhoudt dat we aan diverse eisen voldoen om stress bij uw katten tijdens een praktijkbezoek zoveel mogelijk te beperken. Onder andere  hebben we een gedeelte van de wachtkamer speciaal gereserveerd voor katten, zodat ze niet tussen de honden hoeven te zitten tijdens het wachten.

10 Tips om zo stressvrij mogelijk met uw kat naar de kliniek te komen

 

  1. Een geschikt reismandje. Het beste is een reismandje wat geopend kan worden aan de bovenkant, zodat de kat er gemakkelijk uit gehaald kan worden.
  2. Maak het reismandje een normale plek voor de kat. Zet het bijvoorbeeld ook als slaapmandje in de woonkamer. Is dit geen optie dan helpt het al als u enkele dagen voor het bezoek het mandje alvast in de omgeving van de kat plaatst. Eventueel ook eten geven in het mandje om een positieve associatie te creeën.
  3. Bedek het reismandje. Katten voelen zich veiliger als ze zich kunnen verstoppen. Een handdoek over een deel van het mandje, zodat de kat wel kan kijken maar zich ook kan verstoppen helpt om stress te verminderen.
  4. Leg een kleedje in het mandje met de eigen geur van de kat. Eventueel als extra hierop nog 30 minuten voor vertrek Feliway sprayen.
  5. Neem een extra kleedje mee zodat het vervangen kan worden als de kat ontlasting of urine laat lopen in het mandje.
  6. Komt u met meerdere katten; zorg dat iedere kat een eigen reismandje heeft om onderlinge problemen door angstagressie te voorkomen. Zijn de katten erg aan elkaar gehecht dan mogen de mandjes wel steeds dicht bij elkaar gehouden worden.
  7. Plaats het mandje in de auto op de grond achter de voorstoelen. Dit is de veiligste plek voor de kat mocht er een ongeluk gebeuren.
  8. Rijd rustig en vermijd harde geluiden
  9. Draag het mandje voorzichtig, let op dat er nergens tegenaan gebotst wordt.
  10. Plaats het mandje in de wachtkamer in onze kattenboom zodat de kat in een hoge positie zit. Hier voelt de kat zich veiliger.