Gildenveld 76
3892 DJ Zeewolde
info@dierenartsenpraktijkflevoland.nl
Beste gezelschapsdieren klanten,
Per 1 mei 2024 zal Dierenartsenpraktijk Flevoland de spoeddienst vanaf 23:00u doorschakelen naar Spoedkliniek gezelschapsdieren Midden-Nederland. Voor spoedeisende hulp tussen 23:00u en 08:00u kunt u terecht bij Spoedkliniek gezelschapsdieren Midden-Nederland in Utrecht.
U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de spoedkliniek via 0900-2223000.
Als u medicatie van ons meekrijgt is er een bijsluiter toegevoegd, indien aanwezig. Helaas is er niet van alle medicatie een fysieke bijsluiter vanuit de fabrikant beschikbaar. Klik op onderstaande link om de digitale bijsluiter op te zoeken.
Op de verpakking zit een medicijnetiket waarop u de medicatie en dosering kan vinden.
We zijn bij Dierenartsenpraktijk Flevoland altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en uw ervaring met ons te optimaliseren. Daarom doen we een klanttevredenheidsonderzoek. We zullen u per mail benaderen met een online vragenlijst.
Waarom meedoen? Uw mening is erg waardevol! Door uw feedback kunnen wij de dienstverlening van onze dierenartspraktijk beter afstemmen op uw wensen en behoeften. De vragenlijst is gemakkelijk in te vullen en kost u slechts een paar minuten.
Alvast bedankt.
Een ziektekostenverzekering voor uw hond of kat: “is dat wel nodig?”
Wanneer u een hond of kat aanschaft is het afsluiten van een ziektekostenverzekering een overweging waard. Uit ervaring weten wij dat het behandelen van uw huisdier in sommige gevallen nogal prijzig kan zijn. Voor een normaal consult vallen de kosten mee, maar dit ligt anders wanneer uw hond of kat iets mankeert. De kosten kunnen dan snel oplopen en een operatie kost al snel een paar honderd euro.
Als er altijd geld beschikbaar is om op dat onverwachte moment de medische kosten te betalen, dan is een verzekering niet nodig. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheden om daarvoor geld apart te zetten. In zo’n situatie is het afsluiten van een verzekering zonder meer aan te raden. De medisch noodzakelijk behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties. Dat is een prettige zekerheid. Om die reden sluiten steeds meer eigenaren in Nederland een goede ziektekostenverzekering voor hun hond of kat af.
De beste vergelijking voor hondenverzekeringen
Als u een ziektekostenverzekering voor uw hond of kat wilt afsluiten is het zinvol om de verzekeraars te vergelijken, want ze verschillen nogal qua dekking en premie. De website www.verzekerjehuisdier.nl maakt het vergelijken zeer eenvoudig en geeft u goede en uitgebreide informatie over diverse ziektekostenverzekeringen voor honden en katten. U vult de gegevens in van uw huisdier en de premie wordt direct berekend. Aan de hand van diverse dekkingen en vergoedingen wordt getoond op welke punten de verzekeraars van elkaar verschillen en overeenkomen. De vergelijkingen zijn hierdoor niet zozeer op de premie van de verzekering gebaseerd, maar op de vergoedingen voor behandelingen. Zo kunt u eenvoudig en snel vinden welke verzekering het beste bij uw wensen en budget past.
Kortom: alle belangrijke informatie die u nodig hebt voor de aanschaf van een ziektekostenverzekering voor uw hond of kat op één overzichtelijke website www.verzekerjehuisdier.nl. Wel zo gemakkelijk
Pepper
Ook honden kunnen last krijgen van de hormomen. Pepper is daar het duidelijk bewijs van. Begin mei kwam Pepper bij ons op de praktijk, ze had weinig eetlust en liet een vaag ziektebeeld zien aan ons. We wisten dat Pepper tijdens haar eerste loopsheid al enorm last had van haar hormonen en dit leek hier toch een flinke nasleep van te zijn. Toch zijn we ook andere oorzaken uit gaan sluiten, zekere voor het onzekere. Maar ondanks medicatie voor darmproblemen en bloedonderzoek leek het toch echt een hormonale kwestie te zijn. Ons advies is om teefjes drie maanden na de eerste loopsheid te steriliseren, maar heel soms in het geval van Pepper dus kiezen we er voor om het eerder te doen. In de hoop dat haar hormonen tot rust zouden komen. Inmiddels zijn we twee weken verder en het gaat ontzettend goed met Pepper. Ze is weer helemaal haarzelf en is heerlijk vrolijk aan het spelen zoals we Pepper kennen.
Zo ziet u maar, hormonale problemen bij de teef komen best vaak voor. Gelukkig zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Voor meer informatie over uw eigen teefje kunt u altijd terecht bij onze praktijk.
Patiënt van de maand april
Als we naar buiten kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente is in volle gang. Ook bij de poezen. In deze tijd krijgen wij veel vragen over krolsheid, dracht en kittens. En wat blijft het leuk. Zo ook van Blue, die vorige week bevallen is van haar kittens. Zie hieronder het verhaal.
Bleu kwam eind maart bij ons op de praktijk voor een drachtecho. En er was goed nieuws, want Bleu was drachtig. Tijdens de echo van Blue waren prachtige kittens te zien, kloppende hartjes, ruggengraatjes en ribjes. We konden de kittens erg mooi in beeld krijgen. Een drachtecho kan bij ons vanaf de 35e dag. Het is een mooie manier op de dracht vast te stellen, maar ook om een schatting te kunnen maken van het aantal kittens. En natuurlijk verveeld het nooit om nieuw leven in beeld te brengen en goed nieuws te kunnen geven aan de eigenaren. Vorige week woensdag was het dan zover, Bleu is op natuurlijke wijze bevallen van 4 prachtige kittens. Drie poesjes en één kater. Moeder en kittens maken het erg goed.
Patiënt van de maand Maart
Wij bij Dierenartsenpraktijk Flevoland krijgen natuurlijk nooit genoeg van al die leuke pups. Vandaar dat wij voor de maand Maart een kersverse moeder in het zonnetje willen zetten. Senna kwam op 11 maart bij ons op de praktijk voor een röntgenfoto om dracht en grootte van het nest vast te stellen. Goed nieuws, Senna was inderdaad drachtig en naar schatting waren er drie pups te zien op de foto.
10 dagen later kregen wij het bericht dat Senna was bevallen. Senna heeft twee mooie en gezonde pups om de wereld gezet. Op dit moment gaat het erg goed met moeders en haar pups. De pups groeien goed en volleerd moeder Senna weet precies wat ze moet doen.
Patiënt van de maand februari
Maxi kwam voor het eerst bij ons met een zeer slappe en pijnlijke staart. Op de röntgenfoto was duidelijk te zien dat het mis was. Het onderste deel van de staart leek los gerukt van het bovenste gedeelte. Dit noemen we ook wel een dwarslaesie van de staart. Ons eerste plan was afwachten om te kijken hoe veel beweging Maxi nog terug zou krijgen van zijn staart. Na enige tijd bleek dat het onderste gedeelte verlamd was en bleef en dat de beste optie een amputatie zou zijn. Op 11 februari hebben wij een groot gedeelte van zijn staart geamputeerd. Maxi maakt het erg goed. Hij voelt zich weer helemaal de man. Merkt geen verschil meer, ook niet met klimmen en klauteren en heeft alweer ruzie gemaakt met een andere kat buiten.
Fijn om te zien dat een kat zich zo snel weer aan kan passen aan zo’n grote verandering. Een klein beetje minder Maxi, maar nog steeds even lief.
(zie hieronder de röntgenfoto en het eindresultaat)
Hondenhandelaren die op afgelegen industrieterreinen willen afspreken, of jouw nieuwe pup als een soort pizza tot aan de deur komen bezorgen. Tijdens de coronacrisis bieden meer puppyverkopers thuisleveringen aan. Tot grote zorgen van dierenwelzijnsorganisaties en toezichthouder NVWA. Zij waarschuwen voor honden die worden thuisbezorgd.
Zie hieronder de link voor het volledige artikel.
https://nos.nl/artikel/2367446-puppy-thuisbezorgen-moet-je-echt-niet-doen-zegt-toezichthouder-nvwa.html
Kees kwam de eerste week van januari bij ons met oogklachten. Sinds 1 januari kneep hij erg met zijn oog. Wat duidelijk te zien was, een cornea oedeem. Dit is een vochtophoping in het hoornvlies, kan bijvoorbeeld ontstaan door een ontsteking. Ook ging het gepaard met wat pussige uitvloeiing.
We hebben Kees op een antibioticakuur gezet en omdat het een boerderijkat is geadviseerd hem binnen te houden. Helaas mocht dit niet baten en kreeg een week later Kees last van een doorgebroken ulcus. Een ulcus is een hoornvlieszweer. Het advies voor deze diagnose is het verwijderen van het oog.
Een dag later is Kees bij ons geopereerd en hebben wij succesvol het oog kunnen verwijderen. Het gaat op dit moment erg goed met Kees. Volgens de eigenaren alsof er niks is gebeurd. Kees red zich erg goed met één oog, springt overal nog op en af en loopt gelukkig nergens tegenaan. Mooi om te zien dat een dier zich zo snel zo goed kan aanpassen.
Surfin kwam eind november voor het eerst bij ons met ademhalingsklachten en niesklachten. Omdat de klachten aanhielden is er toch de keuze gemaakt om een röntgenfoto te maken. Deze röntgenfoto liet ons zien dat het hart ernstig vergroot was. Maar na het doorverwijzen naar een specialistische kliniek kwamen wij ook voor een verassing te staan. Surfin bleek namelijk last te hebben van een peritoneopericardiale hernia diafragmatica. In makkelijkere woorden; aangeboren versmelting van middenrif met het hartzakje. Bij Surfin hield dit in dat een deel van de lever zich had verplaats naar het hartzakje. Op de foto lijkt dit dus op een vergroot hart. Gelukkig kon Surfin nog geopereerd worden en hij voelt zich nu beter dan ooit. Hij gedraagt zich weer helemaal als een gezonde kitten.
Deze foto is vlak na de operatie gemaakt, een prachtig herstel.
Elsa is 14 november bevallen van 6 prachtige en gezonde Duitse herder pups. Moeders en pups doen het erg goed. Het was gelukkig een vlotte bevalling en Elsa ontwikkelde zich als een top moeder. Met behulp van progesteron bepaling hier op de praktijk konden we het juiste dek moment bepalen. En een aantal weken later konden we bevestigen dat Elsa inderdaad drachtig was, super goed nieuws.
Op dit moment gaat het erg goed met Elsa en haar pups. Ze groeien gelukkig erg goed en zijn hard op weg om stoere Duitse herders te worden. Het zijn drie reutjes en drie teefjes. De drie reutjes zijn op dit moment nog beschikbaar.
Voor interesse kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.
Lord Jansen
Op 28 september kwam de altijd vrolijke pup Lord bij ons op de praktijk. Lord was niet zichzelf. Hij had dat hele weekend al gebraakt en wilde niet meer eten. Er bestond een kans dat Lord een sok op had gegeten. Het onderzoek startte hier met een röntgenfoto, helaas gaf deze foto niet veel duidelijkheid. Hierop volgde dus een echo van de buik. Ook deze gaf geen super duidelijke conclusie, maar wel een verdenking van een vreemd lichaam precies bij de maaguitgang. Met de hoop dat dit laparoscopisch verwijderd kon worden stuurden wij Lord door naar de specialist. Dit zou namelijk een buikoperatie kunnen voorkomen. Helaas kregen wij einde van de middag het telefoontje dat het inderdaad een vreemd lichaam was, maar dat het niet verwijderd kon worden via een kijkoperatie. Lord is uiteindelijk hier op de praktijk geopereerd en wij hebben met succes een grote sok verwijderd uit het maagdarmkanaal. De volgende dag kwam Lord gelukkig al kwispelend binnen. Op dit moment gaat het super goed met Lord, hij is weer net zo vrolijk als voorheen.
Kerel kwam bij ons met de volgende klachten. Enorm afgevallen, veel drinken en at eigenlijk alleen het blikvoer. Na onderzoek vonden we een vieze verdikking bij zijn teen en bleek dat Kerel een te snelwerkende schildklier had.
De eigenaren kwamen steeds netjes op consult voor het bekijken en verbinden van de teen, maar uiteindelijk leek chirurgie de enige juiste oplossing. De teen was namelijk aan het afsterven. De operatie is gelukkig goed verlopen. Ook zijn ze meteen gestart met de medicatie voor het schildklierprobleem.
Met Kerel gaat het inmiddels heel goed. Dankzij de pilletjes voor de schildklier gedraagt hij zich nu eindelijk als een oude kat: slapen, eten, slapen en nog meer eten. Maar ondanks zijn 17 jaar en teentje minder klimt hij weer met gemak over de schutting. De teen mist hij alleen tijdens het krabben, met z'n rechter poot doet hij dat iets langzamer en voorzichtiger, er mist iets. Hij geeft nog steeds graag zijn mening over alles, verdringt laptops en mobieltjes van de schoot van zijn mensen een geniet volop van het leven.
Vanaf nu progesteron bepaling met direct uitslag mogelijk bij ons in de praktijk!!
We hebben ons laboratorium uitgebreid met een nieuw apparaat voor bloed analyse. De Solo analyzer van Menarini. Met dit apparaat kunnen we de progesteron waarde in het bloed bepalen in de praktijk. Op die manier hoeft u dus niet meer te wachten op de uitslag! Het bepalen van het juiste dektijdstip als u een nestje wilt fokken is op deze manier dus een stuk gemakkelijker geworden. Wilt u informatie over vruchtbaarheidsbegeleiding bij de hond? Neem dan contact met ons op.
Daarnaast kunnen we nu ook het schildklier hormoon in ons eigen lab bepalen. Ook deze uitslag hebt u dus voortaan direct.
Naast deze twee bepalingen heeft de Solo nog meer mogelijkheden, dus in de toekomst zullen we ons eigen lab hiermee nog verder kunnen uitbreiden. Meer mogelijkheden voor snelle diagnostiek dus!
Ook dit jaar doen wij mee met de maand van het gebit in februari.
Dat betekent dat u deze gehele maand op afspraak kunt komen voor een gratis gebitscontrole bij onze paraveterinairen. Ook hebben wij op 7 februari een leuke, leerzame informatie avond gehouden over gebitsproblemen bij honden, waarbij de deelnemers het poetsen van de tanden met hun eigen honden konden oefenen.
Poetsen is het allerbelangrijkste in de preventie van gebitsproblemen. Als er echter al tandsteen op de tanden zit moet dit eerst dmv professionele gebitsreiniging verwijderd worden. Tijdens de maand van het gebit krijgt u op de gebitsbehandeling en alle gebitsverzorgingsproducten 10% korting.
Wilt u een bijdrage leveren aan onderzoek naar teken in Nederland? Dat kan nu via de tekenscanner app van Bayer. Deze app kunt u op uw telefoon downloaden en daarmee kunt u gratis een monster pakketje aanvragen. Zo kunt u gemakkelijk teken opsturen naar de universiteit. Daar wordt onderzocht om wat voor teek het gaat en of de teek ziekteverwekkers bij zich draagt. Zo krijgen we een beter overzicht van de risico's van tekenbeten in Nederland, voor zowel honden als voor mensen. U krijgt de uitslag uiteindelijk op uw telefoon. U kunt in de app zien wat voor teken er in uw buurt gevonden zijn en of de teken in uw buurt besmet zijn met ziekteverwekkers zoals de borrelia bacterie (ziekte van Lyme).
Heeft u er al van gehoord? Sinds januari zijn wij gestart met het huisdieren zorgplan. Het beste plan voor zorgeloos huisdierenbezit!
Neemt u deel aan dit plan dan betaalt u maandelijks een vast bedrag voor alle preventieve zorg. Dus vaccinaties, gezondheidscontroles, middelen tegen teken, vlooien en wormen. U profiteert van korting op deze producten en op andere diensten van onze praktijk.
In het zorgplan zijn de volgende dingen inbegrepen:
- Jaarlijkse vaccinatie of titerbepaling, met gezondheidscheck
- Gezondheidscheck door dierenarts na 6 maanden
- Producten tegen vlooien en teken, voor 1 jaar
- Producten tegen wormen, voor 1 jaar
- Gratis onbeperkt nagels knippen
- Chip verplicht, maar GRATIS als uw huisdier dit nog niet heeft
- 10% korting op alle andere diensten en producten in de
praktijk (m.u.v. medicatie, laboratorium onderzoek, spoed en
weekend)
Wilt u zich hiervoor aanmelden en/of heeft u vragen, neem dan gerust contact op, 036-5221521
Ook dit jaar nemen wij weer deel aan de maand van het gebit! De hele maand februari krijgt u 10% korting op gebitsbehandelingen en gebitsverzorgingsproducten. Daarnaast kunt u deze maand bij onze assistentes een afspraak maken om gratis het gebit van uw huisdier te laten controleren. Op 20 februari om 20.00 h geven onze assistentes een gebitsworkshop. Zij zullen eerst een informatieve lezing geven over gebitsverzorging bij dieren en daarna kunt u onder begeleiding het tanden poetsen oefenen met uw eigen hond.
Deelname aan de gebitsworkshop is kosteloos! Dus geef u snel op via info@dapflevoland.nl of aan de balie.
Pagina 1 van 2