Pups dienen op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken gevaccineerd te worden. 

Volwassen honden krijgen eens per 3 jaar een cocktailenting, de andere jaren worden ze alleen gevaccineerd tegen ziekte van weil.

Voordat uw hond gevaccineerd wordt, wordt deze gewogen, uitgebreid onderzocht en we geven u indien nodig en gewenst veel adviezen voor een blijvend goede gezondheid van uw hond.

Buitenland 
Honden die meegaan naar het buitenland moeten voorzien zijn  van een identificatiechip, een Europees paspoort en minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden tegen rabiĆ«s. Voor sommige landen gelden aanvullende eisen.
De rabiĆ«sentstof die wij gebruiken geeft 3 jaar bescherming!! 
Voor de eventueel aanvullende eisen voor het reizen naar landen (buiten de EU) kunt u contact opnemen met de praktijk . 

Pension/kennel 
De meeste pensions eisen een aparte vaccinatie tegen kennelhoest. Het vaccin bevat het Parainfluenza virus en de bacterie Bordetella Bronchoseptica, de belangrijkste verwekkers van kennelhoest. Wij gebruiken een neusdruppelvaccinatie die al na 72 uur voldoende bescherming geeft. Als alternatief is er ook een injectie vaccin dat een jaar lang bescherming biedt tegen kennelhoest. Deze moet wel, in tegenstelling tot het neusvaccin, na de eerste injectie geboosterd worden. Dat betekent dat na 2-3 weken een herhalingsinjectie nodig is. 
 

Nieuw:  vaccicheck, want is het eigenlijk wel nodig om mijn hond ieder jaar te vaccineren?

Met de vaccicheck kunnen we de afweerstoffen van uw hond tegen een aantal besmettelijke virusziektes meten en aan de hand daarvan bepalen of het nodig is dat uw hond weer gevaccineerd moet worden.

De ziekte van Weil wordt door een bacterie veroorzaakt en de bescherming van het vaccin tegen deze ziekte duurt maximaal 13 maanden. Vaccineren hiertegen dient dus jaarlijks te gebeuren. Ook het vaccin tegen kennelhoest geeft niet meer dan een jaar bescherming en hiervoor kan dan ook niet getiterd worden. 
 De bescherming tegen hondenziekte, parvo en besmettelijke leverziekte echter, is door de fabrikant (vanwege de kosten en het gebruik van proefdieren) nooit langer dan 3 jaar onderzocht  en kan na deze periode dus niet meer gegarandeerd worden. De ervaring heeft geleerd dat bij een aantal honden de bescherming van de vaccinatie wel (soms ) veel langer dan 3 jaar kan zijn. Met behulp van de vaccicheck kunnen we de hoeveelheid antistoffen tegen hondenziekte, parvo en besmettelijke leverziekte in het bloed van uw hond meten  en een advies geven wanneer het weer nodig is uw hond tegen deze ziektes te vaccineren  of wanneer de vaccicheck weer herhaald moet worden.

Een andere mogelijkheid van de vaccicheck is controleren of uw hond wel een goede afweer opgebouwd heeft na de vaccinatie. Met name bij pups komt het wel eens voor dat ze , vanwege hoge gehaltes aan afweerstoffen die ze van de moeder meegekregen hebben, zelf onvoldoende afweerstoffen opbouwen na de vaccinatie. We kunnen dan ten onrechte denken dat ze goed beschermd zijn en ze lopen dus het risico om toch ziek te worden. Met de vaccicheck kunnen we rond 16 weken leeftijd de gehaltes aan afweerstoffen bepalen en controleren of ze goed genoeg beschermd zijn! 

Op deze manier kunnen  we nog beter  vaccineren op maat!

 

Praktische informatie

  • Als u van tevoren aangeeft dat u voor de vaccicheck komt duurt het ongeveer een half uur voor we de uitslag hebben.
  • Als u voor 1 test komt zijn de kosten 49,95 euro inclusief het consult en de bloedafname. 
  • Komt u met meerdere honden tegelijk dan wordt het voordeliger. Met twee honden betaalt u 39,95 euro per hond en vanaf 3 of meer honden betaalt u slechts 32,50 euro per onderzoek!
  • Vertel dus vrienden , kennissen en familieleden van deze nieuwe mogelijkheid en maak samen een afspraak zodat we de testen tegelijk in kunnen zetten en aflezen.

Stel ons gerust je vraag


We proberen vragen binnen twee 
werkdagen te beantwoorden.

Invalid Input

Graag een naam invullen

Graag een (geldig) email invullen

Graag hier een bericht invullen

Invalid Input